LOBESE သြယ္လ် လွပ အဆီက်
ကိုယ္အခ်ိန္ ရွိသင့္သည္ထက္ ပိုမလာရေအာင္ ဂရုစုိက္ထိန္းသိမ္းပါ...
အဝလြန္ျခင္းသည္ ကယ္လိုရီစားသံုးျခင္းႏွင့္ကိုယ္ခႏၶာမွ ကယ္လိုရီသံုးစြဲးျခင္းအခ်ိဳးမညီဘဲ ႏွစ္၊ လ မ်ားစြာပိုေနရာမွ ယင္းပိုလွ်ံေနေသာ ကယ္လုိရီမ်ားကို ခႏၶာကိုယ္မွာ အဆီအျဖစ္ သိမ္းဆည္းထားျခင္းေၾကာင့့္ျဖစ္သည္။ ပိုလွ်ံေသာကယ္လိုရီဓါတ္ ၃၅၀၀ မွ အဆီတစ္ေပါင္ခန္႔ျဖစ္ႏိုင္ၿပီး တစ္ေန႔လွ်င္ ( ၁၀၀) ကယ္လိုရီခန္႔ ပိုစားရုံျဖင့္ တစ္ႏွစ္လွ်င္ ( ၁၀ ) တိုးလာႏိုင္ပါသည္။
ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ပိုေနသူမ်ား၊ အဝလြန္သူးမ်ားမွာ အစားအစာေလွ်ာ့စားျခင္း၊ ကိုယ္လက္လႈပ္ရွားမႈ႕ပို၍လုပ္ျခင္း တို႔ကို ျပဳလုပ္ရာတြင္ Low Fat Diet အတြက္ ဆီျပန္ဟင္း၊ ဆီေၾကာ္စားျခင္းတို႔မွ ေရွာင္ရန္လြယ္ကူေသာ္လည္း ကစီဓါတ္မ်ားသည့္ ထမင္း၊ အာလူး၊ ဂ်ံဳ ျဖင့္ျပဳလုပ္ေသာအစာတို႔ကို ေန႔စဥ္ေရရွည္ေလွ်ာ့စားရန္မွာ မလြယ္ကူလွပါ။
Lobeseသည္ ခႏၶာကိုယ္မွ ကစီဓါတ္စုပ္ယူမႈကို ၅၀%-၇၀% အထိ တားဆီးေပးသျဖင့္ ခႏၶာကိုယ္အတြင္း ကယ္လိုရီ အပိုမ်ားျဖစ္မလာေအာင္ ဟန္႔တားေပးပါသည္။တစ္ဆက္တည္းမွာပင္ ကိုယ္လက္လႈပ္ရွားမႈမ်ားအတြက္ လုိအပ္ေသာ ကယ္လုိရီကို မူလသိုေလွာင္ထားေသာ အဆီမ်ားမွ ဆြဲယူသံုးေစျခင္းျဖင့္ တျဖည္းျဖည္းျခင္း ခႏၶာကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို က်ေစၿပီး အဆီစုေသာ ေနရာမ်ားျဖစ္သည့္ ဗိုက္( ခါး )၊ တင္ပါး၊ ေပါင္ တို႔မွ အဆီမ်ားလည္း က်လာေစပါသည္။
ထူးျခားခ်က္
Lobese သည္ အစာစားခ်င္စိတ္ ေလွ်ာ့က်၍ ခံတြင္းပ်က္ေအာင္ လုပ္ေဆာင္ျခင္းမရွိဘဲ စားလိုက္သည့္အစာတြင္ ပါရွိသည့္ ကစီဓါတ္ (Carbohydrate ) မ်ားကို ခႏၶာကိုယ္မွ စုပ္ယူမႈနည္းေအာင္ တားဆီးေပးျခင္းျဖစ္သည္။
အစားအစာမ်ားကို ပံုမွန္ထက္ အလြန္အမင္း ေလွ်ာ့စားရန္မလိုဘဲ ကိုယ္အေလးခ်ိန္က်ေအာင္ ေဆာင္ရြက္ေပးသည္။
စားလိုက္သည့္ အစာထဲမွ ကစီဓါတ္စုပ္ယူမႈကိုသာ ပိတ္ပင္ၿပီး အသားဓါတ္မွရရွိသည့္ ကယ္လိုရီ္မ်ားကို ပိတ္ပင္ျခင္းမရွိပါ။ အစာမ်ားတြင္ပါရွိသည့္ ဗီတာမင္ႏွင့္ သက္ေစာင့္ ( Mineral )ဓါတ္မ်ားကို ပံုမွန္ရရွိေစပါသည္။
ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလွ်ာ့ခ်လိုသူမ်ားအတြက္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလွ်ာ့က်ေစရံုသာမက ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ထိန္းသိမ္းလိုသူမ်ားအတြက္ Lobese ကို အစာမစားမွီ ပံုမွန္ေသာက္ျခင္းျဖင့္ ကယ္လိုရီပိုမ်ား စုေဆာင္းျခင္းေၾကာင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္တက္လာမႈမွ တားဆီးေပးႏိုင္ပါသည္။
Lobese ကို ႏိုင္ငံတစ္ကာတြင္ က်န္းမာေရးအတြက္ အေကာင္းဆံုးအစာအျဖစ္ စံျပဳထားသည့္ White Kidney Bean မွ သန္႔စင္ထုတ္လုပ္ထားသည့္အတြက္ ေရရွည္ေသာက္ရာတြင္ ေဘးထြက္ဆိုးက်ိဳး မရွိဘဲ အႏၱရာယ္ကင္းစြာ အသံုးျပဳႏိုင္ပါသည္။
No comments:
Post a Comment